ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Senator (Νέα Κυκλοφορία, 2017)

    Senator, ένα τσιγάρο το οποίο έχει απασχολήσει την κοινότητα μας άλλη μία φορα, όταν ήρθε σαν δώρο απο τον Άη Βασίλη, καπου στα Χριστούγεννα του '14. Στην Ρωσσική αγορα γνωστό, στην Ελλάδα φερμένο απο τον νύν ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ, Ιβάν Σαββίδη. Τσιγάρο πολυτελές, σε μικρή κασετίνα, γευστικό και απολαυστικό. Όμως είχε και τα μειονεκτήματα του, όπως την περιορισμένη κυκλοφορία και το τσουχτερό αντίτιμο των 5.5€.
    Σήμερα, εν έτει 2017, η ΣΕΚΑΠ επανακυκλοφορεί το Senator σε χάρτινη κασετίνα, με μία ριζική αναδόμηση του χαρμανιού, και όχι μόνο. Απο American Blend, γυρνάει σε Grand Virginia. Ένα χαρμάνι απο απαλά καπνά Βιρτζίνια συνοδευόμενο απο καπνά γευσης, το οποίο είναι μεν μεστό και επιβλητικό στον ουρανίσκο, χωρις να γρατζουνάει τον λαιμό και να σε μπουκώνει. Είναι ενα τσιγάρο το οποίο απαιτεί την αδιάβλητη προσοχή σου. Σίγουρα όμως, αν κάνεις ενα, θα αργήσεις να ξαναζητήσεις τσίγαρο.
     Με το που πιάσεις στα χέρια σου το πακέτο, καταλαβαίνεις πως τα πράγματα δεν είναι παίξε-γέλασε. Μαυρο μάτ πακέτο σε μορφή κασετίνας, με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο απο Excellence. Το τσιγάρο 100αρι, με λευκό χαρτί και πολυτελές μαύρο φίλτρο. Τα 20 τσιγάρα του πακέτου περικλείονται σε ενα πλαστικό διαχωριστικό υψηλής ποιότητος, ενω με το που την ανοίγεις, βλέπεις την πολυτελέστατη εσωτερική επένδυση. Είναι ενα πακέτο το οποίο κατ' εμέ αδικείται απίστευτα απο τις νέες προειδοποιήσεις.
 
 Εν κατακλείδει, αυτό δεν είναι τσιγάρο. Είναι μια εμπειρία. Προσωπικά το καθιερώνω. Ας ελπίσουμε πως η ΣΕΚΑΠ θα συνεχίσει να κρατα την ποιότητα ψηλα! Τιμή 5€.


Βαθμολογία 10/10 (Αν δεν το δώσουμε εδω, τοτε που;)






116 σχόλια:

  1. Μπραβο για την παρουσιαση καταρχας. Υπαρχει κανενα νεο για την κυκλοφορια του στην υπολοιπη Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι παλιός καπνιστής πολυτελών τσιγάρων. Να σκεφτείς πρόλαβα και τα Earl of.. του Καρέλια. Το Σενατορ είναι ότι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Αθηνα το βρηκε κανενας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα σε ολους,

      Αναφορικα με αυτο που ρωτουν διαφοροι φιλοι για την Αθηνα, δεν γνωριζω καποιον να το εχει βρει ακομη και εγω σε 2-3 κεντρικα περιπτερα δε μπορεσα να το βρω δεν το ξεραν καν. Αν εχει καποιος κατι νεωτερο μας το λεει.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο ρε συ Xritasos!

    Κρίμα που ένα τέτοιο τσιγάρο δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει πριν την επιβολή των αντικαπνιστικών φωτογραφιών.

    Θα το ψάξω στο Ηράκλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ! Έφυγα ταξίδι για δουλειά στο εξωτερικό, και αντι να ψάξω Sobranie και λοιπα υπερπολυτελή τσιγάρα, φόρτωσα μια κούτα και έφυγα. Απλα, ανεπανάληπτο! Την ομορφιά του Excellence, για παράδειγμα, την συνειδητοποίησα όταν βρέθηκα στην Ανδορρα προ κάποιων ετων. Μιλάμε για μία χώρα παράδεισο του Ευρωπαίου καπνιστή! Μια χώρα χωρις υποχρεωτικά νεκροτάμπελα και όρια Νικοτίνης-Πίσσας. Εκει, το Excellence με τιμη 4€, δεν είχε καμία προειδοποίηση απανω, και έλαμπε το πανέμορφο πακέτο αυτό. Απλα απίστευτο! Εκει είχα βρει επίσης και τα Nat Shermans!

      Διαγραφή
    2. Και απορούσα, για ποιο λόγο να μπει κάποιος στον κόπο να σχεδιάσει ένα ωραίο πακέτο τσιγάρων στις μέρες μας. Δεν είχα σκεφτεί ότι υπάρχουν χώρες όπου ο σχεδιασμός φαίνεται ολόκληρος χωρίς άσχετες εικόνες!

      Το Έξελενς (που πρωτοβγήκε με το προηγούμενο καθεστώς των προειδοποιήσεων, τα μεγάλα "νεκροτάμπελα"), το έχω δει ολόκληρο μόνο σε λίγες σπάνιες φωτογραφίες, π.χ. εδώ (δεν τους διαφημίζω, παράδειγμα δίνω), και υπέθετα ότι είναι φωτοσοπιά από το πακέτο με τις προειδοποιήσεις.

      Διαγραφή
  5. xritasos θεωρείς οτι έχει κυκλοφορήσει ποτέ,καλύτερο ποιοτικά τσιγάρο στην Ελληνική αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω. Για μενα, εχει σβήσει με μια κινηση όλα τα υπολοιπα τσιγαρα της κατηγοριας του.

      Διαγραφή
    2. Επιβεβαιώνω. Απλά δεν παίζεται. Είναι εμπειρία σε σχετικά προσιτή τιμή.
      Να πω επίσης πως ούτε το παλιό Ελληνικό,ούτε το τρέχον ρωσικο(σαν το παλιο Ντανχιλ μπλε), έχει την παραμικρή σχέση με το τωρινό Ελληνικό. Δεν γνωρίζω ποιος σχεδίασε το τσιγάρο από την αρχή, αλλά ήταν μέγας μυστης του καπνού. Μου φαίνεται επίσης πως οι περιεκτικότητες 1/10 δεν ισχύουν πλέον. Είναι αφάνταστο πλούσιο.

      Διαγραφή
    3. Για την ακριβεια ειχε κυκλοφορησει ενα καλυτερο τσιγαρο το senator american blend με μπασμα ξανθης ά κλασης, οπως εμαθα.Κριμα που το εκαναν σκετο βιρτζινια

      Διαγραφή
  6. Μάλλον θα χαρακτηριστώ αιρετικός, έχω άλλη άποψη για το σήμα. Το δοκίμασα σήμερα. Καταρχάς, η συσκευασία του είναι απίστευτη. Ακόμα πιο πολυτελή και απ το μεταλικό πακέτο. Το τσιγάρο όμως δεν με ενθουσίασε τόσο. Και εξηγούμαι: τραβάει καλά για 100αρι, αλλά κακά τα ψέμματα, όλα τα τσιγάρα αυτού του μεγέθους υστερούν στον τομέα αυτό. Πάμε στην γεύση, ο Πέτρος -να ναι καλά πάνω απ όλα όπου και να ναι- είχε πει πως τα περισσότερα αν όχι όλα πολυτελή σήματα παγκοσμίως έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: είναι απαλά ως βελούδινα στον λαιμό και δεν έχουν έντονα αρώματα. Άρα που καταλήγουμε; βιρτζίνια. Ναι, τα καπνά του είναι αρίστης ποιότητας, ακόμα καλύτερα ίσως και απ το εξελενς μα αυτό δεν σημαίνει πως ταιριάζει σε όλους τους καπνιστές. Προσωπικά θέλω το τσιγάρο λίγο πιο "αλήτικο", να έχει έντονο άρωμα και ας γραντζουνάει που και που τον λαιμό. καλό, αλλά όχι για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ έχεις δίκιο. ΔΕΝ είναι American BLEND. Tο τσιγάρο θα ενθουσιάσει όσους ας πούμε καπνίζουν Εξελενς ή Ντάνχιλ. Είναι 1-2 Level ανώτερο από αυτά.

      Διαγραφή
  7. Να προσθεσω πως τα burley πιθανόν και τα πρόσθετα, δεν πρεπει να εχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου. Είναι γλυκά Βιρτζίνια παντρεμενα με το άρωμα του μπασμά για γεύση. Εγώ γουστάρω,αλλά κάπνιζα μια ζωη Ντανχιλ. Ε, από το τελευταίο είναι πολύ ανώτερο,ακόμα και από το παλιό Ντανχιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπασμα δεν ενιωσα. Προφανώς υπάρχει κάποια ποσότητα -ο ίδιος ο Καρέλιας είχε γράψει εδώ πως βάζει ανατολικά στο εξελενς- αλλά είναι τόση όση να σπάσει λίγο τα βιρτζίνια. Δεν καπνίζω βιρτζίνια σήματα συστηματικά, αλλά ναι, είναι ανώτερο απ όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά.
      Μακάρι ο Σαββίδης να λανσάρει ανατολικό σήμα ή να αναβαθμίσει το κλασσικό gr έστω. Είναι πολύ κρίμα η Σεκαπ να μην έχει αξιόλογα ανατολικά χαρμάνια και όσα απέμειναν να τα αφήνει να μαραζώσουν.

      Διαγραφή
    2. Αν θυμάμαι καλά, είχε γράψει ότι γενικώς λίγο ανατολικό μπαίνει πάντα στα χαρμάνια βιρτζίνια.

      Διαγραφή
    3. To ανατολικό που μπαίνει στα Βιρτζίνια είναι το ίδιο περίπου με τα American Blend. Η διαφοροποίηση είναι στα Burley. Ενα χαρμάνι που χαρακτηρίζεται Βιρτζίνια έχει τουλάχιστον 85% Βιρτζίνια. Το υπόλοιπο είναι ανατολικό, ακόμα και λιγο Burley. Ta American Blend συνήθως είναι 50Β-40Μ-10Α. Μην μπερδεύετε την ενταση του Μπέρλευ με το ανατολικό. Στο Σενατορ τα ανατολικά υπάρχουν, δίνουν την εκπληκτική aftertaste. Θα το χαρακτήριζα έναν κλώνο του εγγλέζικου Sobranie Cocktail. Φυσικά 10 στα 10 και από εμένα.

      Διαγραφή
    4. Δεν με αφήνει τόσο εκπληκτική επίγευση όπως λες. Δεν νοιώθω τα ανατολικά καπνά, παρα μόνο τη γεύση των γλυκών βιρτζίνια. Φυσικά και υπάρχει μπασμάς, λογικό να υπάρχει παρά ελάχιστη ποσόητα μπερλυ μα σε μένα "φτάνουν" μόνο τα βιρτζίνια και στο τέλος νοιώθω κάπως ξερό τον λαιμο μου. Για τις αναλογίες που λες, κάπως έτσι πρέπει να ναι -ίσως διαφωνώ κάπως-, αλλά σημασία έχει το πως καταλαβαίνει ο καθένας μας το τσιγάρο. Σε μένα δεν κάνει, σε σενα κάνει και σε άλλο σήμα μπορεί να συμβεί το αντίστροφο. Και επαναλαμβάνω, το σήμα είναι φοβερό, απ την συσκευασία μέχρι τα καπνά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ντε και καλά θα ενθουσιάσει όλους τους καπνιστές

      Διαγραφή
    5. Η επίγευση είναι πολύ ρευστό πράγμα. Εξαρτάται πολύ από το πώς είναι το στόμα σου: διψάς εκείνη τη στιγμή; έχεις φάει κάτι προηγουμένως - φαί; γλυκό; πίνεις κάτι παράλληλα - ποτό; καφέ; έχεις καπνίσει πολλά τσιγάρα όλη μέρα και σ' έχουν επιβαρύνει ή όχι;

      Ανάμεσα σ' όλους αυτούς τους παράγοντες, που κάλλιστα μπορεί να είναι διαφορετικοί σε κάθε τσιγάρο της ημέρας, το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ εφέ της επίγευσης είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί.

      Διαγραφή
  8. Προσωπικά θεωρώ ότι στόχος της ΣΕΚΑΠ είναι να κερδίσει,αρχικά και κατά κύριο λόγο,τους καπνιστές του εξελενς και του ντανχιλ Ιντερνασιονάλ και το ανάλογο αυτό μερίδιο της αγοράς.Μενει να διαπιστώσουμε αν το κοινό θα δείξει την ανάλογη προτίμηση σε αυτό το "superior"(?)virginia blend.Σιγουρα πάντως η έλευση ενός τέτοιου προϊόντος μόνο ωφέλη θα μπορούσε να φέρει στην αγορά.Ίδωμεν. Γιώργος Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί κάποιος να πει σε ποιες πόλεις το έχει βρει εκτός Θεσσαλονίκης; Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κακη εμπορικη πολιτικη απο τη σεκαπ.Εχω παρει τηλεφωνο πολλες φορες στην Αθηνα να μου πουν που θα το βρω και δεν ξερουν τιποτα αυτοι εκει,μου δινουν την εντυπωση οτι δεν εχουνε ιδεα.Δεν γινεται να παρακαλας τον αλλον για να τον πληρωσεις.Ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει η ΣΕΚΑΠ ειναι επιεικως απαραδεκτη στον τομεα αυτο. Εδω ειχα παρει και για το παλιο senator και τους ειχε πιασει βαθυς υπνος. Θα πρεπε σιγουρα να εχουν μεριμνησει αν οχι να κυκλοφορησει Αθηνα και παντου αλλου, σε καθε περιπτωση να ξερουν ποτε και αν θα γινει αυτο. Ειναι γελοιο να παρακαλας για να πληρωσεις πραγματικα.

      Διαγραφή
  11. Οποιος το βρει στην Αθηνα ας μας ενημερωσει και εμας σημερα το αναζητησα σε πολυ κεντρικα σημεια στην Αθηνα και δεν το βρηκα πουθενα ουτε καν που το ειχαν ακουσει οι περιπτεραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα για την τιμή ΔΕΝ ευθύνεται η ΣΕΚΑΠ, αλλά το κράτος. Αν η φορολογία ήταν 70%, δεν θα κόστιζε πάνω απο 3€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πήρα σήμερα το νέο Senator και θα συμφωνήσω με τον Ευθύμη.Μάλιστα δεν κάπνισα όλη μέρα για να το απολαύσω με τον καφέ,αλλά περίμενα κάτι παραπάνω απο γεύση.Ναι μεν έχει σχετικά καλή καύση,αλλά δεν μοιάζει καθόλου με το προηγούμενο Senator.Είτε η έλλειψη ανατολικών,είτε οτι τα βιρτζίνια καπνά δε μου αρέσουν,δεν με ικανοποίησε.Γδέρνει λίγο και στο λαιμό.
    Σταύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απο που το πηρες φιλε?Εισαι απο Αθηνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην Θεσσαλονίκη δεν έχει πάει σε όλα τα περίπτερα, βρίσκεται μεν αλλά στα κεντρικά ή στις 24ωρες αλυσίδες.Δεν είμαι από την πόλη,χθες κατέβηκα για λίγο, στο πρώτο που ρώτησα δήλωσε άγνοια, ο δεύτερος μου είπε πως έφερε δυο πακέτα, τα πούλησε και θα ξανάφερνε από την Δευτέρα,τελικά το πήρα από το περίπτερο στην Τσιμισκή έξω από τα Παταφρίτας, όπου είδα πως είχε τουλάχιστον δυο κλειστες κουτές και μια ανοιχτή.
    Λοιπόν. Πάω στο Ολύμπιον,παραγγελνω καφε και ετοιμάζομαι. Στο πρώτο τσιγάρο λέω καλό, αλλά δεν ενθουσιαστικά. Μου έκανε εντύπωση όμως πως αν και δεν είχε βαριά γεύση, με "γεμισε". Τελικά μέσα σε 3 ώρες έκανα 5 τσιγάρα, ενω στην αντίθετη θα έκανα 10. Κάθε ένα που κάπνιζα μου άρεσε και περισσότερο. Ξανακάπνισα το βράδυ με το ποτό. Εκεί ενθουσιάστηκα. Τελικά πήρα άλλα 3 πακέτα,από ένα tobacco store με το σήμα της Cohiba στην Βασιλίσης Ολγας.
    Λοιπόν ξηγημένα πράγματα: Το τσιγάρο αυτό απευθύνεται σε κάποιον που καπνίζει Excellence,Magnum,Dunhill,Rothmans η έστω Davidoff. Από όλα αυτά είναι δυο φορες καλύτερο. Κάποιος που καπνίζει Prince,Camel,Winston,Assos κ.λ.π. , όχι μόνο για οικονομικούς λόγους,αλλά γιατί αυτές οι γεύσεις του αρέσουν, δεν νομίζω να κολλήσει,αλλά ας πάρει και αυτός ένα πακέτο για το πείραμα.
    Όταν φτάσει στον Βόλο, θα το καθιερώσω, όμως εγώ καπνίζω κανονικά Excellence και πούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε σας κρυβω οτι απο τα προβληματα διανομης πολυ φοβαμαι μην το αποσυρουν πριν καλα καλα κυκλοφορησει. Ειναι ικανοι στη ΣΕΚΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η σωστή ερώτηση προς τον Ευθύμη είναι πως τα συγκρίνει σε σχέση με τα Εξελενς,Ντανχιλ, Νταβιντοφ Μαγκνουμ κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σωστά, αυτή είναι η λογική. Δεν μοορώ να έχω σωστή κρίση διότι δεν καπνίζω αυτά τα σήματα (Εξελενς, Ντανχιλ, Μαγκνουμ), δεν καπνίζω βιρτζίνια. Αλλά επειδή τα δοκίμασα όλα αυτά κάποια στιγμή, ναι θαρρώ πως είναι ανώτερο το Σενατόρ.
      Βέβαια, κανείς δεν ξέρει αν η Σεκαπ θα το κρατήσει έτσι ή θα το αλλάξει πάλι. Όπως και να χει, είναι καλό σήμα, μακάρι η Σεκαπ να λανσάρει κάτι ανατολικότερο, ή έστω να αναβαθμίσει αυτά που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά

      Διαγραφή
  18. Η ΣΕΚΑΠ μετά από χρόνια κάνει σοβαρή δουλειά. Δεν ξέρω αν θα βγάλει αλλά τσιγαρά στο κοντινο μέλλον, αλλά τα υπάρχοντα τα έχει ψιλοφτιάξει ή για να μην γενικεύω, το GR που δοκίμασα γιατί βλέπω πως έχει κάνει πολύ γερό comeback, έχει αναβαθμιστεί απίστευτα πολύ. Από άχυρο που το ήξερα, τώρα με κλειστά μάτια είναι το ίδιο με το Μάλμπορο. Για το BF δεν ξέρω. Είναι ένα τσιγάρο που δεν κερδίζει νεο κόσμο,αλλά κάνει σταθερες πωλήσεις,δυσκολα δηλαδή να αλλάξει κάποιος μάρκα, παρότι είναι πανακριβο. Τώρα τα άλλα, κάτι cooper κ.λ.π. δεν νομίζω πως τους απασχολούν.
    Για το Senator η διανομή είναι καλή. Για τσιγάρο αυτής της κατηγορίας,αμέσως πήγε σε όλα τα κεντρικά μαγαζιά και όταν έγινε παραγγελία για επανάληψη,αμέσως πάλι ήρθε. Μέσα σε δυο εβδομάδες, έφερα κοντά στην μιαμιση κούτα, ενταξει τα 5 πακετα τα έκανα εγώ, τα άλλα όμως πουλήθηκαν και χωρίς να μου φερουν διαφημιστικά ή να το βάλω στην μπροστινή όψη του περιπτέρου.
    Το βρίσκω λοιπόν λογικό, πρωτα να ξεκινήσει από Ξάνθη-Καβάλα που έτσι και αλλιώς η ΣΕΚΑΠ εκεί στηρίζεται πολύ από την τοπική κοινωνία, μετα να πάει Θεσσαλονικη που υπήρχε ξεχωριστό σταντ και είχαν την ευκαιρία να το δουν και να το δοκιμάσουν πολλοί(300 χιλιάδες ανθρωποι πέρασαν μεσα σε μια εβδομάδα). Ε όταν κατέβει στην υπόλοιπη χώρα, πρέπει να γίνει και κάποια διαφήμιση και τα λοιπά. Νομίζω πως θα πάει καλά, γιατί ακούω μόνο θετικά σχόλια και η τιμή δεν είναι τόσο τσιμπημένη. Άλλωστε και το Εξελενς τα πρώτα χρόνια υπήρχε σε ελάχιστα μαγαζιά και τώρα είναι μαζικό τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε,δεν ειναι δυνατον να βγαινει ενα προιον για δυο τρεις πολεις η για τη μιση Ελλαδα εκτος αν εχουν συσχετισει τη σεκαπ με τον παοκ αυτα δεν γινονται πουθενα.Εχει κυκλοφορησει εδω και δυο εβδομαδες και στην Αθηνα δεν το ξερει κανενας περιπτερας δεν το ξερουν ουτε στο παραρτημα της σεκαπ στην Αθηνα που πηρα τηλεφωνο μην το συγκρινεις καν με καρελια οπου οι ανθρωποι σε αυτη την εταιρεια κανουν τα παντα για να σε εξυπηρετησουν,επισης το Excellence οταν πρωτοβγηκε το εβρισκα παντου στα κεντρικα μαγαζια.Τελος κατα τη γνωμη μου ολα τα τσιγαρα τους ειναι αθλια πλην του παλιου Senator που ηταν ανεπαναληπτο και πιστευω και το καινουριο θα ναι καλο αλλα κατι πρεπει να κανου και αυτοι για τον πελατη(διαφημιση,προωθηση,αμεση διανομη παντου σαν σοβαρη εταιρεια μεγαλου βεληνεκους).

      Διαγραφή
    2. Φίλε ξεκόλλα και ασε τις γραφικότητες. Πανεθνικό είναι το λανσάρισμα και η πολιτική είναι η στάνταρ που χρησιμοποιουν όλες οι καπνοβιομηχανιες με την εξαίρεση του Παπαστράτου. Εσύ τι νομίζεις, το Excellence ή το Americn Spirit κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα; Η συνήθης τακτική είναι να βγαίνουν στην Αθήνα, 2-3 μέρες μετά Θεσαλονικη και κάτι μήνες αργότερα στην επαρχία. Ε, εδώ η εταιρία είναι θρακιώτικη και το πάει Ξάνθη, μετά Θεσσαλονίκη, μετα Αθήνα και έπειτα στην υπόλοιπη χώρα. Κάντε υπομονή και αφήστε τα αθλητικά για κανένα άλλο χώρο.

      Διαγραφή
    3. Έχω κι εγώ την εντύπωση ότι έτσι γίνεται συνήθως με τη ΣΕΚΑΠ. Βέβαια ο Μοντιλιάνι που σχολίασε είναι περιπτεράς και τα ξέρει καλύτερα, αλλά αν κοιτάξετε εδώ στις αναρτήσεις για σήματα της ΣΕΚΑΠ που τότε είχαν πρωτοκυκλοφορήσει, στα πρώτα σχόλια πάντα επαναλαμβάνεται η ίδια συζήτηση: οι πιο βόρειοι γράφουν εντυπώσεις ενώ οι πιο νότιοι και η λοιπή επαρχία για κάποιο διάστημα ακόμα περιμένουν.

      (Εγώ είμαι Ηράκλειο. Ξέρω ένα περίπτερο που είναι πάντα καλά ενημερωμένο, αλλά ακόμη δεν κάνω τον κόπο να πάω για το Σένατορ, αν δεν το δουν πρώτα οι Αθηναίοι και δεν περάσουν και λίγες μέρες ακόμα.)

      Διαγραφή
  19. Καλο θα ηταν καποιος υπευθυνος απο τη σεκαπ να μπει εδω και να μας ενημερωσει για τη διανομη στην Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωθηκες... εδω δεν το ξερουν απ το τηλεφωνο.

      Διαγραφή
    2. Να αναφέρω και εγώ ότι το αναζήτησα σε πάνω από 10 κεντρικά περίπτερα της Αθήνας και δε γνώριζαν τίποτα.

      Διαγραφή
  20. Δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Αθήνα. Από τον Νοέμβριο και μετά, μην ψάχνετε άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαιρετώ το μπλοκ. Υπαρχουν στο περίπτερο απέναντι από τα Γορυλάκια στην Κάτω Τούμπα. Πουλάνε αρκετά για τσιγαρο που τώρα βγηκε στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδες εχω στειλει email στον Καρελια για να επανακυκλοφορησει το Ρεκορ φιλτρο.Στειλτε και εσεις απο ενα email.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι είδα στον ύπνο μου τις προάλλες πως κάπνιζα ένα μερακλίδικο παραδοσιακό άσσο! Τζάμπα κόπος φίλε, αυτά τα σήματα δεν παίζει να κυκλοφορίσουν ξανά. Αφού έκλεισε και ο Γεωργιάδης, τελειώσαμε με τα παλιά ελληνικά τσιγάρα, δυστυχώς...

      Διαγραφή
    2. Απο τους πελάτες παντως, όσοι κάπνιζαν Ασσο/Σαντε σκετα κάνουν Αγρινίου τώρα και όσοι Ασσο Φιλτρο πλακε τώρα Καρελια Φίλτρο. Αν είναι παρόμοια δεν γνωρίζω, απλά τα πουλάω. Στις λίγες φορές που δοκίμασα στα τόσα χρόνια, με το ζόρι τέλειωνα το τσιγάρο,αλλά αυτά είναι το υποκειμενικο μου γούστο. Τα Καρελια Φίλτρο πάντως τα καπνίζουν βασικά νέοι.

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι, όλοι οι γνωστοί μου που φούμαραν άσσο το γύρισαν σε καρέλια. Μα δεν είναι ίδιο χαρμάνι, σε καμία περίπτωση. Κρίμα γιατί ειδικά ο άσσος είναι σήμα θρύλος για όλη την ελληνική βιομηχανία, όχι μόνο καπνοβιομηχανία και ως ποιότητα είχε παρτίδες απλά υπέροχες. Είχε και μάπα παρτίδες βέβαια, αλλά σε καθαρά ανατολικό σήμα χαμηλού κόστους δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό. Τεσπα, έχουν γραφτεί πολλές φορές αυτά.

      Διαγραφή
    4. Εκτός των όσων γράφτηκαν στα αμέσως προηγούμενα σχόλια, είμαι βέβαιος ότι τσιγάρα σαν το Ρεκόρ (και το Τέλειον, και ακόμη περισσότερο τα Σέρτικα) είχαν χαρμάνια που με τη σημερινή νομοθεσία θα απαγορεύονταν για δέκα διαφορετικούς λόγους...

      Διαγραφή
    5. Παιδιά τα τσιγάρα αυτά, ήταν παρηκμασμένα και πριν 30 χρόνια που μπήκα στην δουλειά. Μόνο χαμηλοσυνταξιουχοι τα ζητούσαν τότε. Τι να πω, υπάρχει το Καρελια το παλιο,το Ρεξ και το Gr το παλιό και με εξαίρεση το πρωτο,μένουν να σκονιζονται στα ράφια. Ακόμα και ο πολύ καλός Oriental Mist πήγε άπατος.
      Για να επανέρθω στο θεμα, το Senator πάει ανέλπιστα καλά εμπορικά. Ειδικά σε σχεση με την πρώτη περιοδο του,τωρα κινείται. Ίσως λόγο ΔΕΘ, να το έμαθε πολύς κόσμος εδω πάνω, γιατί άλλη προωθηση δεν έγινε.Είναι και η τιμή καλούτσικη και όσοι το παίρνουν μια, συνήθως το ξαναγοράζουν. Μια κούτα φευγει στις δυο μέρες. Μέσα στο επόμενο 6μηνο, χαλαρά θα έχει περάσει το Excellence, γιατί βασικά από αυτό τρώει ποσοστό.

      Διαγραφή
    6. Το oriental mist πηγε απατο γιατι ηταν χαλια.
      Αυτη τη στιγμη καπνιζω το sobranie black russian απο ρωσια μεσο...ebay.
      Aνοιγοντας το πακετο η μυρουδια μιαζει πολυ με το american blend senator.Σε προιδεάζει θετικα.Για το καινουριο senator δεν εχω αποψη δεν το εχω βρει αλλα κιολας δεν ειμαι καπνιστης βιρτζινια σηματων...

      τα ποσοστα που γραφει πανω το sobranie ειναι 7-0.7-9
      δυστυχως ειναι ποσοστα λαιτ τσιγαρου.Στην γευση τωρα το τσιγαρο φαινεται σαν full flavor δεν καταλαβαινεις οτι τα ποσοστα ειναι χαμηλα.
      Η γευση φερνει πολυ στο senator, το παλιο.

      Διαγραφή
    7. Οντως το παλιο Senator ηταν επικο για το καινουριο ειμαι επιφυλακτικος.Για το Sobranie τι να πεις και τα δυο ειναι κορυφη επισης στην Αγγλια μετα την εφαρμογη του plain packaging μαλλον εχει σταματησει η κυκλοφορια τους τουλαχιστον σε online εγγλεζικα καπνοπωλεια που τα αναζητησα δεν υπηρχαν.

      Διαγραφή
    8. Το Sobranie θέλει προσοχή. Σε διάφορες χώρες κυκλοφορεί από διαφορετικούς κατασκευαστές, μερικοί εκ των οποίων το έχουν ρημάξει. Περισσότερα στα σχόλια της σχετικής ανάρτησης. Εγώ την είχα πατήσει με πακέτα αγορασμένα στο Μαυροβούνιο, κατασκευασμένα αν θυμάμαι καλά στην Πολωνία. Νομίζω, από τις συζητήσεις στο μπλογκ, ότι το καλό ήταν το εγγλέζικο. Οπότε αν το εγγλέζικο καταργήθηκε, καληνύχτα.

      Διαγραφή
    9. Είμαι παθόν με το sobraine. Το είχα παραγγείλει μέσω ιντερνετ και την ψιλοπάτησα. Έχω δοκιμάσει δις το σέρβικο το οποίο βρήκα πολύ καλό. Προφανώς το εγγλέζικο είναι γκαραντί ποιοτικά, αλλά όποιος βρεθεί Σερβία ας το δοκιμάσει και κει, είναι καλό και φθηνό

      Διαγραφή
  23. Για Αθήνα τώρα, καλύτερα ρωτήστε τους μέσω mail.
    Ασχετο, αλλά τα Camel επαναλανσάρονται σε νέα τιμή, τα 4 Ευρώ, μόνο όμως για το μαλακό πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε παιδια τα Chesterfield κυκλοφορουν ακομα εδω στην Ελλαδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εμφανίστηκε ένα διαφημιστικό ρομποτάκι και μας σπαμάρει. Όποτε βλέπω τα σχόλια, θα τα διαγράφω. Έχει ξανασυμβεί: συνήθως αυτό κρατάει μερικές μέρες, και μετά βαριέται και μας χαιρετά.

    Μην ενοχληθείτε και μην ανησυχήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ακόμη ρε παιδιά να κυκλοφορήσουν στην Αθήνα? Είναι δυνατόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παιδες θελω μια βοηθεια.Ψαχνω να βρω ενα γνησιο αμερικαν μπλεντ τσιγαρο μπορει να μου πει καποιος ενα τετοιο καλο τσιγαρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσδιόρισε τι εννοείς με το "γνήσιο". Χωρίς πρόσθετα; το κορυφαίο; το 70-80% της αγοράς είναι αμέρικαν μπλεντ. Πολλά μοιάζουν γευστικά, άλλα είναι πιο ιδιαίτερα (όχι με την καλή έννοια απαραίτητα). Αν δεν τα δοκιμάσεις ο ίδιος, δεν μπορείς να καταλήξεις. Τέλος, σε αυτό το μπλογκ θα βρεις πολλές παρουσιάσεις σημάτων και σχόλια χρηστών που ίσως σου φανούν χρήσιμα

      Διαγραφή
    2. Ο καπνός Wild Guns της Woolfway είναι κατά μία έννοια "γνήσιο" αμέρικαν μπλεντ. Είναι ένα χαρμάνι που συνηθιζόταν στις ΗΠΑ πριν καθιερωθεί το σημερινό με Βιρτζίνια (ως βάση) - Μπέρλεϊ- ανατολικά. Δε νομίζω μεν να είναι αυτό που εννοείς, αλλά είναι ένας εξαιρετικός καπνός που μπορεί, ανεξάρτητα από το τι ψάχνεις, να είναι του γούστου σου. Μέτριο βάρος. Βλ. και σχετική ανάρτηση εδώ.

      Διαγραφή
  28. Τι πιο γνησιο απο το Marlboro σε αμερικανικο χαρμανι,δεν υπαρχει κατι καλυτερο νομιζω ειναι ο ορισμος του αμερικανικου τσιγαρου.Camel και Winston ειναι τιγκα στα χημικα βελτιωτικα γευσης και αρωματος με μετριας προς κακης ποιοτητας καπνα.Το σκληρο κοκκινο Marlboro θα σε καλυψει απολυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέρασα για ένα ΣΚ από Αθήνα και έψαξα λίγο και για το Σένατορ. Οι πρώτοι 5-6 περιπτεράδες δεν το είχαν καν ακουστά, και μ' έβαλαν να ξαναπώ αργά το όνομα της μάρκας πριν απαντήσουν. Σε καπνοπωλείο μου πρότειναν να δοκιμάσω μπας και το έχουν τα πολύ κεντρικά, Σύνταγμα, Κολωνάκι.

    Άρα για Ηράκλειο (Κρήτης) που μένω, ακόμη δεν μπαίνω στον κόπο ούτε να ρωτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα την πρώτη προσπάθεια στο Ηράκλειο, στο ένα και μόνο πιο ενημερωμένο περίπτερο που ξέρω, και φυσικά τζίφος. Ναι ρε παιδιά, αλλά το σήμα βγήκε αρχές Σεπτεμβρίου, και τώρα έχουν περάσει δυόμιση μήνες.

      Διαγραφή
    2. Ειμαι σιγουρος Πεπε οτι δε θα το φερουν στην υπολοιπη Ελλαδα και θα αποδειξουν αλλη μια φορα ποσο μπαχαλο ειναι.

      Στην Αθηνα οχι μονο δεν υπαρχει, ουτε καν το εχει ακουσει κανεις, απο 2-3 ενημερωμενα σημεια που ρωτησα. Κι ολα αυτα 3 μηνες σχεδον μετα.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    3. Μα δε νομίζω να έχει ξανασυμβεί αυτό στο παρελθόν. Ούτε καν με το προηγούμενο Σένατορ. Ούτε με άλλο σήμα της ΣΕΚΑΠ (ντάξει, αργούν να κατέβουν αλλά κάποια στιγμή κατεβαίνουν). Και τέλος πάντων, τι τα βγάζουν τα ακριβά αν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τα αγοράσει κανείς;

      Για πείτε μας ρε παιδιά, οι Βόρειοι, εκεί πόσο εύκολα βρίσκεται το Σένατορ;

      Διαγραφή
    4. Αρκετά εύκολα. Όλα τα ενημερωμένα καταστήματα και κεντρικά περίπτερα το έχουν. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λέει ο Κώστας. Η Σεκαπ δεν έχει και το καλύτερο δίκτυο διανομής, αλλά δεν είναι και Γεωργιάδης που είχε το 22 άφιλτρο και δεν το γνώριζε κανείς για καμιά δεκαετία!! Στην τελική, ενημερώνεις τον περιπτερά σου να πάρει ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο της Σεκαπ να φέρει μισή κούτα. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Απλά δεν θα πρεπε να υπάρξει αυτή η ταλαιπωρία για τον καταναλωτή..

      Διαγραφή
    5. Μα μπορώ να παραγγείλω μάρκα που (κατά τα φαινόμενα) δεν έρχεται καν στο νησί; Θα φύγει μια κούτα, πόσο μάλλον μισή, από Θεσσαλονίκη ή δεν ξέρω από πού για ένα περίπτερο στην Κρήτη και για έναν πελάτη;

      Χώρια που δεν αισθάνομαι έτοιμος να δώσω 27,5 ευρώ για 5 πακέτα. Πεντέμισι για ένα πακέτο, ευχαρίστως. Και μετά βλέπουμε.

      Διαγραφή
    6. 5 έχει το πακετο. Κάνε ένα τηλ στην ΣΕΚΑΠ Ξάνθης ή άλλιως αν έχεις κάποιο φίλο σε Μακεδονια ή Θράκη πες του να σου στείλει κανένα πακέτο. Πάντως και εδώ πάνω η εταιρία δεν προωθησε καθόλου το Σενατορ, περισσότερο οι περιπτεράδες από μόνοι τους το έκαναν παρά αυτοί. Πάντως ψιλοφεύγει.

      Διαγραφή
    7. 5 κάνει; Τότε να διορθώσω την ανάρτηση, πεντέμισι έγραψε ο Xritasos.

      Διαγραφή
    8. Μα δεν θα φύγει κούτα από Θεσσαλονίκη μόνο για αυτόν τον λόγο. Απ την στιγμή που η εταιρία στέλνει εμπορεύμα στην Κρήτη, γιατί να μην στείλει και το εν λόγω σήμα; φυσικά ναι, είναι ταλαιπωρία και το κυριότερο είναι πως δεσμεύεσαι να αγοράσεις μια κούτα απο κάτι που πιθανόν να μην σου αρέσει ή αλλιώς δεσμεύεις το περιπτερά, πράγμα επίσης άσχημο, αλλά λύση βρίσκεται

      Διαγραφή
    9. Πέπε 5.5 έκανε το παλιο Senator. Στο τέλος έγραψα πως κανει 5!

      Διαγραφή
    10. Ευθύμη, η εταιρεία γενικώς φυσικά και στέλνει τα προϊόντα της στην Κρήτη, αλλά για το συγκεκριμένο προϊόν αμφιβάλλω. Μπορεί μαζί με τα κιβώτια από άλλες μάρκες (που δεν πάνε σε περίπτερα αλλά σε προμηθευτές περιπτέρων) να έρθει και μια κούτα Σένατορ μόνη της;

      ...Καλά, βασικά ρωτάω και στο ίδιο το περίπτερο...

      Διαγραφή
    11. Το εχει βρει καποιος στην Αθηνα; Πεπε αν φτασει Ηρακλειο ενημερωσε μας. Μακαρι να ειναι ετσι που λεει ο Ευθυμης.

      Κωστας Μ.

      Διαγραφή
    12. Κοιτάχτε, αν διαβάζουν Ηρακλειώτες, μπορούμε να κανονίσουμε να κάνω μια παραγγελία και να την πάρουμε λίγη-λίγη. Το περίπτερο που σκεφτόμουν (δεν είναι ακριβώς περίπτερο, είναι σε κτίριο) είναι στα Λιοντάρια, ένα που σε γενικές γραμμές έχει τα πάντα.

      (Μόνο μη με κρεμάσετε γιατί θα αναγκαστώ να κρεμάσω άθελά μου τον περιπτερά!) :)

      Διαγραφή
  30. Βασικά μην παίρνεται τηλέφωνα στην ΣΕΚΑΠ Αθηνών, οπως και το υποκατάστημα στην Θεσσαλονικη. Μια αποθήκη είναι. Πάρτε στα κεντρικά στην Ξάνθη ή στείλτε τους γράπτώς mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρωτησα το ψιλικατζιδικο της γειτονιας μου για το SENATOR, το γνωριζε αλλα δεν το ειχε. Το παρηγγειλα και την επομενη το εφερε. Αρα λοιπον για Θεσσαλονικη ειναι νομιζω πολυ ευκολη η ανευρεση του σημστος αυτου. Παμε τωρα στο ψητο. Ισως δεν ειμαι ο καταλληλοτερος για να κρινω το συγκεκριμενο τσιγαρο διοτι τα γουστα μου ξεκινουν απο american blend και καταληγουν στα ανατολικα, π.χ. Marlboro,bf red εως τα πρωην ασσος και σαντε σκετα. Ωστοσο θα τολμησω να πω οτι
    οσο με εντυπωσιασε το πακετο τοσο με αποκαρδιωσε η γευση του τσιγαρου. ο σχεδιασμος της κασετινας ειναι εξοχως καλαισθητος και πολυτελης. Ανωτερος κατα πολυ του Excelence. Η γευση δε, του τσιγαρου ειναι πολυ απαλη και κρεμωδης. Γενικα τα virginia δεν ειναι του γουστου μου, πιστευω ομως, οτι τα επισης virginia του Καρελια, ειναι καπως καλυτερα χωρις να σημαινει οτι ειναι και ποιοτικοτερα. Δεν ξερω γιατι ενα πολυτελες τσιγαρο πρεπει να ειναι σωνει και καλα virginia. Γιναμε Βρετανοι και δε το ξερω; Αλλα θα μου πειτε οτι παραδοσιακο τσιγαρο ειχε απομεινει, στρατηγικα το κατηργησαν. Εστω ας εβγαινε ως american blend. Τελως παντων, μαλλον πολλους βολευει το virginia. Φθηνες εισαγωγες απο Αφρικες και Ασιες , περιορισμος ελληνικων καπνων κτλ. Δεν εχω τελειωσει το πακετο ακομη, αλλα δε νομιζω να αλαξει και κατι συνταρακτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γειά σε όλη την παρέα. Ρώτησα στη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη σε 1 ψιλικατζιδικο αλλά και σε 2 24ωρα μαγαζιά Yes και 4all και όλοι δήλωσαν άγνοια για τα senator. Πήρα excellence και δεν απογοητεύτηκα. Που τα βρήκατε εσείς τα senator Θεσσαλονίκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κέντρο, Τσιμισκή με Αριστοτέλους θα το βρεις σίγουρα. Το χω πετύχει και σε άλλα περίπτερα εκτός κέντρου. Δεν το βρίσκεις παντού όπως το marlboro, αλλά δεν είναι τόσο σπάνιο στην Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
  33. Δύσκολα δείχνουν τα πράγματα για τη ΣΕΚΑΠ:
    http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/paralogh-aythaireth-apofash-toy-telwneioy-odhgei-se-oikonomikh-asfyksia-th-sekap.4999648.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα ακριβώς την αιτία του προβλήματος, αλλά συζητείται η πιθανότητα αναγκαστικής πτώχευσης!

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς. Οπότε καλού κακού ας μαζεύουμε πακέτα της εταιρίας, ειδικά εμείς που καπνίζουμε σήματά της. Βέβαια μην θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο. Πιθανόν η κίνηση αυτή να είναι μοχλός πίεσης στην κυβέρνηση να "κουκουλώσει" με κάποιο διάταγμα το πρόστιμο. Το χει ξανακάνει ο Σαββίδης. Εξ άλλου θεωρώ πως ακόμα και αν κλείσει η εταιρία, ο Ιβαν δεν θα βγει απ την ελληνική αγορά καπνού.

      Διαγραφή
    3. Τον Σαββίδη ποσός τον ενδιαφέρει η ΣΕΚΑΠ και η αγορά καπνού εν γένη και ποσός ενδιαφέρεται για το λαθρεμπόριο που γινόταν επί διοίκησης Νεας Δημοκρατίας και αυτό αφορούν πρόστιμα εκείνης της εποχής, που τώρα χρεώθηκαν με πολύ περίεργη απόφαση.
      Αν δεν αλλάζει κάτι, προφανώς θα την κλείσει,δεν έχει λόγο να πληρώσει ουρανοκατέβατα 35 μύρια, για μια επιχείρηση που βγάζει κέρσδος 1-2 τον χρόνο.

      Διαγραφή
    4. Ο άνθρωπος καπνέμπορος είναι φίλε, πως είναι δυνατόν να μην τον ενδιαφέρει η αγορά καπνού; Όσο για το πρόστιμο, φυσικά και θα πρέπει να το πληρώσει εφόσον τελεσιδικήσει το θέμα. Οι εταιρίες πληρώνουν όχι μόνο τα τρέχοντα αλλά και χρέη προηγούμενων διοικήσεων πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο Σαββίδης ήξερε πριν αναλάβει πως υπήρχε κίνδυνος να επανεμφανιστεί το πρόστιμο. Καθόλου ουρανοκατέβατο.

      Διαγραφή
    5. Παιδια η σεκαπ θα κλεισει οπως εγινε με τον κερανη και τον γεωργιαδη. Ακριβως η ιδια ιστορια ειναι.

      Διαγραφή
    6. Ο Σαββιδης έχει δηλώσει πως ο καπνος δεν έχει μελλον, για αυτό και εδω και 20 χρόνια επενδυει σε άλλες εταιρίες. Μαζι του συμφωνω. Το μελλον είναι το ηλεκτρονικό και το θερμενόμενο, το κανονικό πέθανε.
      Για το πρόστιμο τώρα να γνωρίζει τι? Λαθρεμπόριο γινόταν επι διοικησης ΝΔ, στα δικαστηρια αθωώθηκαν όλοι, η υπόθεση εκλεισε και χρόνια μετα το δικαστήριο Κομοτηνής για άλλους λόγους,θυμάται να ρίξει τα άντερα του στον Σαββιδη. Μην τρελαθούμε κι όλας.

      Διαγραφή
  34. Εν συντομία:
    Η λαθρεμπορία από νομικά πρόσωπα μπορεί να επιφέρει τόσο ποινική καταδίκη των φυσικών προσώπων που τη διέπραξαν, όσο και την επιβολή διοικητικής κύρωσης στο νομικό πρόσωπο (επιβολή πολλαπλών τελών).
    Το 2009 υπήρξε υπόθεση λαθρεμπορίας από τη ΣΕΚΑΠ. Τα φυσικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν αθωώθηκαν όλα στο ποινικό δικαστήριο. Το 2013 έγινε διαγωνισμός για το 50,16% της ΣΕΚΑΠ που μέχρι τότε κατείχε η υπό εκκαθάριση -κρατική- Αγροτική Τράπεζα. Υπήρξαν 4 υποψήφιοι, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ από το τελωνείο για την εκκρεμότητα επιβολής προστίμου. Το πρόστιμο επιβλήθηκε το 2016, δηλαδή 7 χρόνια μετά την φερόμενη παράβαση.
    Το άρθρο 5 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα, ορίζει ότι τα διοικητικά δικαστήρια ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ από τις αθωωτικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων.
    Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κληθεί τελικά να αποφασίσει αν η πράξη επιβολής του προστίμου θα ακυρωθεί ή όχι. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει δείξει πολλές φορές ότι βγάζει αποφάσεις πολιτικής σκοπιμότητας.
    Η συνέχεια εντός των δικαστικών αιθουσών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Υπήρξαν 4 υποψήφιοι, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ από το τελωνείο για την εκκρεμότητα επιβολής προστίμου"

      Αδύνατον. Όλοι γνώριζαν φίλε. Εδώ ξέραμε εμείς την υπόθεση, δεν το ήξεραν αυτοί που θα έδιναν τα ζεστά λεφτουδάκια τους; Απλά, προφανώς πήραν πολιτικές διαβεβαιώσεις πως δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο. Άλλη εξουσία όμως τα Δικαστήρια..

      Κατά τα άλλα, συμφωνώ.

      Διαγραφή
  35. Το δοκίμασα (με τη βοήθεια φίλου που μου τα ταχυδρόμησε από Σαλονίκη).

    Θα είχα τρία πράγματα να πω:

    α) Είναι προϊόν άκρας πολυτελείας. Τώρα που το είδα, δεν απορώ που ακόμη και στον Βορρά είναι σπάνιο στα περίπτερα. Δεν είναι πράγμα για περίπτερο. Όψη, πακέτο, ντιζάιν, άρωμα σβηστού.

    β) Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ποιότητα των καπνών, όχι πλήρως την ποιότητα της γεύσης και του αρώματος. Αυτό είναι δικό μου πρόβλημα κι όχι του τσιγάρου, αφού τα τσιγάρα Βιρτζίνια δεν είναι η φάση μου. Ωστόσο, δε θα φτάσω να πω ότι δεν πήρα και χαμπάρι: η γεύση είναι όντως επιβλητική, το άρωμα λεπτό και φίνο αλλά όχι αόρατο.

    γ) Επιπλέον, έχει μερικά χαρακτηριστικά που δεν έχω βρει σε κανένα τσιγάρο εδώ και χρόνια, αλλά που ήταν στάνταρ παλιότερα και που δε θα έπρεπε να περιορίζονται στις υπερπολυτελείς μάρκες των 5+ ευρώ: Καπνίζεται ομαλά, το φίλτρο τραβάει όπως πρέπει, έχει τις (υποχρεωτικές) τρυπίτσες αλλά δεν εμποδίζουν, και είναι χορταστικό και βαρύ (με την καλή την έννοια).

    Επειδή καπνίζω στριφτά πάνω από 20 χρόνια, και για πολλά χρόνια δεν έκανα αλλαγές παρά πολύ σπάνια, οι τελευταίες μου εμπειρίες από έτοιμα τσιγάρα ήταν πριν επιβληθούν τα όρια πίσσας-νικοτίνης. Όταν, εδώ και καμιά πενταετία, άρχισα τις δοκιμές, το έτοιμο τσιγάρο ως είδος συνολικά ήταν εντελώς άλλο πράγμα από αυτό που θυμόμουν: όλα τα τσιγάρα είχαν ελαφρύνει με προκρούστειους τρόπους, που τα έκαναν να μην καπνίζονται.

    Ε, το Σένατορ με κάποιο τρόπο ξέφυγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καποια ενημερωση για το εαν καποια στιγμη θα κυκλοφορησει στην Αθηνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπέρα.

    Περιμένω κι εγω να δοκιμάσω τα Σένατορ, αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν προβλέπεται σύντομα.

    Με αφορμή την φράση του Πέπε σχετικά με τα Βιρτζίνια, ποια σήματα θα προτείνατε να δοκιμάσω με διαφορετικά καπνά από αυτά;

    Συμπαθάτε με αν δεν είναι η καταλληλότερη ενότητα να ρωτήσω, αλλά δεν βρίσκω εύκολα κάτι σχετικό.

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το Senator το δοκίμασα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, τον Σεπτέμβριο και είναι πραγματικά εξαιρετικό... Αβέβαιο το μέλλον της ΣΕΚΑΠ, αβέβαιο επομένως κι αν θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα σήματά της.
    Θα ήθελα, ωστόσο, να επισημάνω την πολύ καλή ποιότητα των βελτιωμένων καπνών του BF (red) το οποίο μάλιστα είναι πιο ακριβό και από τη χρυσή κασετίνα (4,50)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ερώτηση:
    Αυτό το Σένατορ, πέρα από την Ελλάδα και τυχόν χώρες όπου το εξάγει η ΣΕΚΑΠ, υπάρχει γενικότερα ως σήμα (από άλλον κατασκευαστή), ή είναι ελληνική αποκλειστικότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κατ ονομα και στις σοβιετικές χώρες,υπερπολυτελες και εκει,αλλά εντελώς διαφορετικό με το τσιγάρο που πωλείται στην Ελλάδα

      Διαγραφή
  40. Το τσιγαρο ειναι μια καλυτερη παραλλαγη του Senator στην τσιγκινη κασετινα που ειχε κυκλοφορισει πριν καποια χρονια.
    Τοτε η ΣΕΚΑΠ το παρακανε με τα ανατολικα, και το γυρισε σε virginia blend, οπως συνηθως γινεται οταν δημιουργεις ενα premium τσιγαρο.
    Προφανως περιεχει ακομα λιγα ανατολικα αλλα δεν ειναι μπασμας. Ο Μπασμας δεν δενει σε virginia blend, μονο σε american.
    Τα ανατολικα που περιεχει ειναι Κατερινης.


    Συσκευασια: 9/10
    Γευση : 6,5/10

    Ευχαριστω για το χρονο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. > > Γευση : 6,5/10

      Εντύπωση μου κάνει μια τόσο αυστηρή βαθμολογία, φίλε Καπνά, όταν στο στριφτό Καρέλια βάζεις 9,5. (Προσωπικά μου αρέσει πολύ το στριφτό Καρέλια και το 'χω καθιερώσει από τότε που βγήκε, ενώ δε θα καθιέρωνα το Σένατορ - αλλά όχι και τόση διαφορά!)

      Για να έχουμε λίγο εικόνα της κλίμακάς σου, σε ποιο τσιγάρο θα έβαζες 8 ή 9;

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Πέπε,

      Για αρχή θα ήθελα να επισημάνω ότι άλλο το στριφτό τσιγάρο και άλλο το βιομηχανικό πακέτο.

      Δεν μπορείς να συγκρίνεις κατά τη γνώμη μου καπνίσματα στριφτού και πακέτου.

      Άλλο το κάπνισμα στριφτών, και άλλο των βιομηχανικών.

      Για το senator, η βαθμολογία μου ήταν αυστηρή στο σύνολο γιατί:

      1) Το χαρμάνι είναι αλλαγμένο σε τεράστιο ποσοστό απο την πρώτη του κυκλοφορία. Το αρχικό χαρμάνι δεν ήταν καν στα πλαίσια του American blend, είχε μέσα μεγάλες ποσότητες κάκιστης ποιότητας ανατολικών.
      2) Το χαρμάνι για εμένα προσωπικά μου δημιουργεί στο τέλος του καπνίσματος ένα μπέρδεμα στο στόμα μου, καλών μεν καπνών, όμως όχι σωστά ''παντρεμένων'' κατά τη δική μου κρίση.

      Όσο για το άλλο σκέλος της ερώτησης σου, 8-9 σε βιομηχανικό τσιγάρο θα έβαζα για παράδειγμα σε :

      Davidoff Magnum 8,5 (παλαιότερα ίσως και 9 )
      Karelia Excellence 9 ( Ποιοτικό, όχι για καθημερινό )
      Dunhill International 8,5 ( σταθερή αξία, παλαιότερα 9,5 )
      George Karelias and sons 8 ( Τίμιο virginia blend )
      Prince κόκκινο 8 ( παλαιότερα ίσως και 9, είχε εξαιρετικό american blend χαρμάνι)
      Sobranie cocktail 9 ( ποιοτικότατο και διαφορετικό )

      Ελπίζω να σε κάλυψα!

      Καλημέρα και πάλι




      Διαγραφή
    3. Πέπε καλημέρα,

      Ξέχασα να αναφέρω πως δεν είχα βαθμολογήσει με 9,5 το κάπνισμα όπως έγραψες, αλλά με 9. Για μένα έχει σημαντική διαφορά και το 0,5!

      Καλή σου μέρα και πάλι

      Διαγραφή
    4. Μια παρατήρηση στις βαθμολογίες σου kapnas, αν και συμφωνώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
      Το dunhill International το κάπνιζα από το 2002 ως το 2013, απίστευτα καλό τσιγάρο κάποτε, όμως το χαρμάνι του χάλασε πάρα πολύ. Σήμερα θα του'βαζα ενα 7. 9,5-10 θα'βαζα στο Excellence. Ελαφρύ για τα γούστα μου, ενίοτε και κάπως άχρωμο, αλλά εξαιρετικής ποιότητας. Το prince ήταν το πρώτο μου τσιγάρο (όταν είχε 15-1,4 περιεκτικότητες). Και αυτό το έφαγε η μαρμάγκα...το 8 το βρίσκω πάρα πολύ, τουλάχιστον για τα γούστα μου.
      Tα coctail σου φαίνονται κάπως πικάντικα? Το αγαπημένο μου της Sobranie είναι το White Russian. Κάποτε κυκλοφορούσαν και στην Ελλάδα (τέλη-αρχές της προηγούμενης δεκαετίας) δυο σήματα της Sobranie και ενα slims-ούτε που τα θυμάμαι.
      Έχεις δοκιμάσει Nat Sherman?

      Διαγραφή
  41. Φίλε μου Βιργίνιε,

    Το κάπνισμα και συνεπώς η βαθμολογία ενός τσιγάρου είναι ένα θέμα που κανείς δεν μπορεί να ''κρίνει'' τον άλλο. Σέβομαι κάθε άποψη και βαθμολογία, απλά εκφράζω τις δικές μου απόψεις.
    Για τα Sobranie, δεν μπορώ να πώ οτι μου φαίνονται πικάντικα, μπορώ όμως να πω σίγουρα πως έχουν κάτι που εμένα προσωπικά μου ''γαργαλάει'' ευχάριστα τον ουρανίσκο, ίσως αναφέρεσαι σε αυτό.

    Nat Sherman έχω δοκιμάσει, το classic blue δεν μου άρεσε καθόλου ήταν πολύ ελαφρύ, το πιο γνωστό classic στο καφεκόκκινο πακέτο δοκίμασα 1 τσιγάρο αλλά απ όσο θυμάμαι δεν υπερενθουσιάστηκα όπως με είχαν προετοιμάσει κάποιοι συνάδελφοι αμερικάνοι.
    Να τονίσω πως ήταν σαφώς ανώτερο απο το American Spirit στην κατηγορία των additive free.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απαντηση. Συμφωνούμε 100% στο ότι κανεις δεν μπορεί να κρίνει τον άλλον για το τι καπνίζει, άρα και για τις βαθμολογίες. Αν το σχολιο μου φάνηκε σκωπτικό ή επικριτικό ζητω συγνώμη, δεν είχα καθόλου τέτοια πρόθεση. Επειδή πρόκειται για τσιγάρα που λίγο ως πολύ αρκετοί από μας δοκιμάσαμε και κάποια από αυτά μας συνόδευσαν επι μακρόν, ίσως εξέφρασα αθελα μου μια απογοήτευση για την γευστική αλλοίωση τους ορμωνενος από την επιείκεια της βαθμολογίας, η οποια πάντως είναι απόλυτα σεβαστή.

      Για τα Sobranie αυτό ακριβώς το γαργαλητό εννοώ.

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, ολά καλά, τις απόψεις μας εκφράζουμε και χαίρομαι πολύ γι αυτό.

      Συνεπώς συμφωνούμε για τα Sobranie!

      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  42. Ο κ. Σαββιδης πούλησε την Donskoy Tabak αρα και την ΣΕΚΑΠ, σημερα προς 1.6 δισ δολαρια.
    Ελπίζω η JT όχι μονο να κρατησει την ΣΕΚΑΠ,αλλά και να μεταφερει όλη την παραγωγη της στην Ελλάδα,σταματόντας της εισαγωγες.Υπάρχει φυσικά και η άλλη εκδοχή, που δεν θελω να την σκεφτομαι,όχι μονο για τους εργαζομένους,αλλά και για τους καπνοπαραγωγους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά - η αρνητική δυναμική, η αυστηρότερη ρύθμιση, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, και το λαθρεμπόριο - κατέστη προφανές ότι οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας μεμονωμένης επιχείρησης καπνού που λειτουργεί εκτός μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας περιορίζονται κάθε χρόνο», σημείωσε η Agrocom (μητρική εταιρεία της Donskoy Tabak, όπου ανήκει και η ΣΕΚΑΠ).

      Από είδηση στο CNN.

      Σύντομη ανακεφαλαίωση:
      -Ο Κεράνης έκλεισε
      -Ο Παπαστράτος πήγε στη Φίλιπ Μόρις
      -Ο Γεωργιάδης έκλεισε
      -Η ΣΕΚΑΠ πήγε στην Agrocom
      -Τώρα η Agrocom, και μαζί της η ΣΕΚΑΠ, πήγαν στην JTI
      ...Ο Καρέλιας;;;

      Διαγραφή
  43. Καλησπέρα,

    Άποψη μου είναι οτι καταρχάς η ΣΕΚΑΠ ήταν μια ''μικρή'' (ας μου επιτραπεί η έκφραση) εταιρεία.
    Η JTI προφανώς και δεν ασχολήθηκε για την ΣΕΚΑΠ, αλλά για την DONSKOY.
    Το μερίδιο της ΣΕΚΑΠ στην Ελλάδα δεν ξεπερνάει το 3%. Συνεπώς η JTI συνεχίζει να παραμένει δεύτερη στην Ελληνική αγορά.

    Για τον Καρέλια, θεωρώ οτι είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δεν πρόκειται να πουληθεί σε κανένας, πόσο μάλλον τώρα που είναι και η μοναδική Ελληνική.

    Χρέη δεν έχει, είναι υγιέστατη απ ότι βλέπουμε και με τα bonus, και το μερίδιο της ανεβαίνει σταθερά στην Ελλάδα.

    Αυτά απο μένα, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα σας, να ρωτήσω, το έχει βρει κάποιος στην Αθήνα, ή σε άλλες περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και πέριξ; Βέβαια, με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, πιστεύω ότι θα καθυστερήσει κι άλλο, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την αρχική του κυκλοφορία και θα έπρεπε να έχει διανεμηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πελάτες δεν θέλουν, στο κάτω κάτω της γραφής;

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ας πούμε δεν το 'χω βρει. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι αφότου έκανα το σχετικό σχόλιο (τέλος Γενάρη, που μου είχανε στείλει από Θεσσαλονίκη) δεν το ξανάψαξα.

      Διαγραφή
    2. Μαγκες εγω το βρηκα Χαλκιδα...!! Πολυ δυνατο..!!

      Διαγραφή
  45. Ξέρετε άμα υπάρχει στην Καλαμάτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. η σεκαπ ειναι σε ενα μεταβατικο σταδιο μη περιμενετε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το Senator και το BF Red είναι από τα καλύτερα σήματα αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά (αν και σαφώς είναι θέμα προσωπικού γούστου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να καταθέσω την εμπειρία μου από το SENATOR το οποίο δοκίμασα καθώς βρέθηκα Θεσσαλονίκη για λίγες ημέρες.

    Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό τσιγάρο και εύγευστο. Είναι virginia, grand virginia συγκεκριμένα, αλλά με ωραία καπνά γεύσης και καίγεται σχετικά αργά.

    Είναι πραγματικά κρίμα, που στην Αθήνα, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία του στη Βόρεια Ελλάδα, το στερούμαστε. Μόλις χθες έστειλα email στην ΣΕΚΑΠ, από την οποία δεν πήρα καμία απάντηση. Ούτε στο τηλέφωνο έχω βρει κάποια άκρη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική της εταιρείας, καπνοβιομηχανία είναι, πελάτες θέλει και τους δυσχεραίνει τη ζωή.
    Υπάρχει κάποιος που να το έχει βρει στην Αθήνα; Εγώ πάντως όχι μέχρι στιγμής. Σε επικοινωνίες που είχα με τη ΣΕΚΑΠ όταν κυκλοφόρησε, μου είπαν ότι στόχος τους είναι η πανελλαδική διανομή (το αυτονόητο δηλαδή). Ενάμιση χρόνο μετά, τίποτα. Όλο σε μεταβατικά στάδια είναι.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Βρήκα σε σημείο της Θεσσαλονίκης το παλιό Senator με τη μεταλλική κασετίνα. Αν ενδιαφέρεται κάποιος, ας το πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δυστυχώς, πάει κι αυτό... (η χάρτινη κασετίνα)
    Έχει καταργηθεί πλέον το σήμα και μόνο όσα αποθέματα υπάρχουν ήδη στην αγορά αν το αναζητήσει κάποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δυστυχώς μόνο τρία πακέτα βρήκα στην Θεσσαλονίκη κρίμα άξιζαν 100% τα λεφτα τους μακάρι να ξανά βγει στην αγορά με την ίδια ποιότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος ξέρει κάτι για το εάν θα επανακυκλοφορήσει το Senator - είτε στην παλιά του έκδοση της μεταλλικής κασετίνας, είτε στην πρόσφατα καταργηθείσα της χάρτινης κασετίνας. Σε email μου προς τη ΣΕΚΑΠ, ως συνήθως, δεν πήρα καμία απάντηση, ξέρω όμως ότι παρά την εξαγορά της τελευταίας από τη JTI, τα στοιχεία επικοινωνίας της ΣΕΚΑΠ ισχύουν. Ήταν πολύ κρίμα που καταργήθηκε.

    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή