ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Άσσος Άνευ έτοιμο τσιγάρο


 Εδώ και λίγες βδομάδες η Φίλιπ Μόρις Παπαστράτος λάνσαρε νέες κυκλοφορίες στην αγορά καπνού και έτοιμου τσιγάρου με το σήμα του Άσσου. Ο τίτλος, Άσσος Άνευ (ή Assos Aney;) τα λέει όλα: Τσιγάρο δίχως πρόσθετα. Είχε προηγηθεί λίγες μόνο βδομάδες πριν η κυκλοφορία του Marlboro χωρίς πρόσθετα (καπνός). Προφανώς η εταιρία θέλει να είναι στην μόδα των τελευταίων ετών, και θεωρώ πως δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει και έτοιμο τσιγάρο Marlboro δίχως πρόσθετα.
 Για τον σχεδιασμό του πακέτου, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, είναι πανομοιότυπος με την συσκευασία του καπνού που έχει αναλύσει δυο παρουσιάσεις πιο κάτω ο Πέπε. Προσωπικά δεν μου άρεσε, ούτε το χρώμα ούτε η υφή του πακέτου, αλλά γούστα είναι αυτά.
  Πάμε στο περιεχόμενο. Ανοίγεις το πακέτο όπου υπάρχει ένα χαρτάκι που γράφει Νερό + Καπνός = Ασσος Άνευ. Δεν ξέρω αν είναι μόνο νερό και καπνός ή αν υπάρχουν μη τεχνητά πρόσθετα και δεν νομίζω εν τέλει να έχει τόσο μεγάλη σημασία. Άλλωστε όπως γράφει το πλαϊ του πακέτου, το γεγονός πως είναι χωρίς πρόσθετα δεν το καθιστά λιγότερο ανθυγιεινό για τον καπνιστή. Σαν τσιγάρο δεν με απογοήτευσε, δεν με ενθουσίασε κιόλας. Πρόκειται για μέτριο προς βαρύ american blend, ίσως με αρκετά βιρτζίνια και λιγότερα ανατολικά. Έχει απαλή γεύση, διακριτικό άρωμα ελληνικών καπνών και δεν ενοχλεί τον λαιμό. Παρόλα αυτά το βρήκα κάπως κουραστικό, δεν έχει ένταση και πολυπλοκότητα. Μετά το 3ο τσιγάρο μου φυγε η πρώτη έντονη διάθεση να το καπνίσω ξανά, χωρίς φυσικά να σκεφτώ ούτε στιγμή να πετάξω το πακέτο.
  Για τα λεφτά του, 3,50 ευρώ είναι καλούτσικη επιλογή, ειδικά για όσους αναζητούν κάτι απαλό, διακριτικό χωρίς συγκινήσεις.