ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

AKROPOLIS ex orient de luxe

 Γερμανικος καπνος της Planta με πολυ Ελλαδα μεσα του,οχι μονο λογο ονοματος,αλλα και λογο περιεχομένου. Ο AKROPOLIS κυκλοφορει σε μεταλικο κουτι των 50γρ με τρεχουσα τιμη τα 6,75 Ευρω.Το κουτι διευκρινιζει πως ειναι καπνος για τσιγαρο και για πιπα,ενω στα πλαγια υπαρχει η επιγραφη 50gr Pipe Tobacco. Ανοιγοντας το κουτι ενα χαρτακι επεξηγει πως ο καπνος ειναι ενα μειγμα Ελληνικων ανατολικων και Βιρτζινια με μια μικρη δοση καπνων τυπου Kentucky. Ο καπνος ειναι αριστα ψιλοκομμενος(αρα για καταλληλος για στριφτο),ξανθος,με σχεδον ουτε ενα σκουπιδακι μεσα του και εμφανως πρωτοκλασατος. Ενα αλλο χαρακτηριστηκο του ομως,ειναι πως ειναι υπερβολικα ποτισμενος(αρα καταλληλος και για πιπα) με ενα απαισιο αρωμα μαλλον .... μελι.
   Καπου εκει ξεκινησε η οδυσσεια του καπνισματος του, αρχικα με Ριζλα γαλαζιο,μετα με Smoking γαλαζιο και τελος με Σιγαροχαρτον Καπνοπαραγωγων που ειναι  το καλυτερο χαρτακι που εχω δοκιμασει. Τσιγαρο βαρυ εως σκληρο,οπου το αρωμα των ανατολικων εχει χαθει σε αυτο του μελιου,τα Κεντακυ δεν γινονται αισθητα,  το μονο που νοιωθεις τελικα ειναι βιρτζινια με.... μελι. Εκανα το λαθος και καπνισα αρκετα με αποτελεσμα το πρωι να ξυπνησω με εναν αισθητο πονολαιμο,που ευτυχως ξεπερασα με δυο διπλους Ελληνικους καφεδες και ενα πακετο Excellence.Οι αλλοι δυο φιλοι που αγορασαν το συγκεκρημενο προιον ηταν λιγοτερο τυχεροι,αφου η γιορτινη φαρυγγιτιδα τους εστειλε αδιαβαστους.
 Τελικα τι φταιει με αυτον τον καπνο,ειναι κακης ποιοτητας; Αναμφιβολα οχι,το αντιθετο τα καπνα του ειναι αριστα. Αυτος που πρεπει να κατηγορηθει ή να συνταξιοδοτηθει ειναι ο blender που εφτιαξε εναν καπνο ερμαφροδιτο και τον κατεστρεψε με ενα βλακωδες ποτισμα,ενω ανετα θα μπορουσε να σταθει και μονος του,χωρις προσθετα.
   Οποιος τον αγορασει,ας τον καπνισει χαλαρα,στην διαρκεια 4-5 εβδομαδων,αφου ενα απο τα θετικα του, ειναι πως στο μεταλλικο κουτι αλλοιωνεται ελαχιστα απο τον χρονο.

Βαθμολογια: 5 στα 10