ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Marlboro Red Pocket Pack

 H Philip Morris ειναι μια εταιρια που δεν μου ειναι συμπαθης, οχι για την ποιοτητα των προιοντων της,αλλα για πολλους αλλους λογους που δεν θελω να τους αναπτυξω. Δεν μπορω να αγνοησω παντως,οτι δεν εγινε τυχαια γιγαντας,αφου ακομα και απο την αντικαπνιστικη εκστρατεια(την οποια ΣΤΗΡΙΖΕΙ),οφελειθηκε τελικα κι αλλο,αγοραζοντας αμετρητες εθνικες καπνοβιομηχανιες που φοθηκαν πως δεν θα εχουν μακρη μελλον και ταυτοχρονα ενισχυοντας και την kraft foods(Philip Morris+Kraft=Altria) που κανει κατι αναλογο στον χωρο της διατροφης.
    Στην Ελλαδα, οι αγορα τσιγαρων,μετα τις παρανοικες αυξησεις(που δυστυχως δεν ολοκληρωθηκαν,αλλα συνεχιζονται) του φωστηρα της οικονομιας, ειναι σε μια κατασταση σοκ. Το 30% των περιπτερων ηδη εκλεισαν, ο κοσμος στρεφεται στα στριφτα,στα φθηνα και στα λαθραια. Αναμενομενη η κατασταση.
   Προσωπικα θεωρουσα,πως η πρωτη εταιρια που θα πληγει θα ειναι η Philip Morris  αφου στηριζει την παρουσια της στην Ελλαδα μονο σε ενα σημα,το ακριβο Marlboro που οσο και να σε εχει επιρεασει η διαφημηση με τον καου-μπου,δυσκολα θα βρεις Ελληνα να το καπνισει στα 4,50 ευρω που μεχρι τον επομενο μηνα θα κοστιζει,καθως και στα σηματα που αγορασε απο την Παπαστρατος,τα οποια ομως απευθυνονται σε μεσαιες και  μεγαλες ηλικιες και δεν αναπτυχθηκαν μετα το 2003.
   Οι "γατες" της Philip Morris παντως  απεδειξαν  πως ξερουν να ελισσονται. Πρωτα ξαναπροωθησαν δυνατα ενα σημα αναγνωρισημο μεν μετα απο δεκαετιες παρουσιας,αλλα αποτυχημενο δε,οπως το L&M, φυσικα με νεο χαμηλης ποιοτητας χαρμανι(απο οσο ακουω.Δεν το καπνισα,δεν σκοπευω να πληρωσω για να το καπνισω),αλλα και νεα χαμηλη τιμη,το οποιο απο οτι γνωριζω στην επαρχια σαρρωνει και μετα αποφασησαν πως το Marlboro εχει να δωσει και προχωρησαν στην δημιουργια μινι Marlboro,του Marlboro Pocket Pack.
     To Marlboro Pocket Pack ειναι ενα κοντο τσιγαρο,που πουλιεται ακομα προς 3,00 Ευρω με πισσα 9 και νικοτινη 0,7. Δεν κατασκευαζεται στην Ελλαδα,αλλα εισαγεται, υποθετω για χαμηλοτερο κοστος,απο καποια χωρα της Ε.Ε.,που δεν προσδιοριζεται.
- Ειναι το ιδιο τσιγαρο με το Ελληνικης κατασκευης κλασσικο Μarlboro;
-Σιγουρα οχι. Το Marlboro Pocket Pack μου εδωσε την αισθηση που ενοιωσα καπνιζοντας Marlboro απο την Τουρκια ή την Σερβια. Κατωτερο ποιοτηκα απο το Ελληνικης κατασκευης, λιγοτερο μονοτονο ομως,με περισσοτερα καπνα γευσεως  Burley και ανατολικα,που το κανουν πιο δυνατο ως αισθηση καπνισματος,αλλα και ιδιαιτερα επιβαρυντικο για τον λαιμο,οταν αυτα τα καπνα δεν ειναι πρωτοκλασσατα.  Να προσθεσω πως το τσιγαρο τελειωνει ανετα μεσα σε εναμιση λεπτο. Δεν μπορω να πω πως τρελαθηκα ή μου αρεσε κατι παραπανω απο την ιδεα.Δεν εχω σκοπω παντως να το ξαναγορασω.
Βαθμολογια 5 στα 10

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καρελια Special

 Eνα τσιγαρο απο το παρελθον!Το θυμαμαι ως αρκετα δημοφιλες στις μεγαλες ηλικιες,σημα στην δεκαετια του 90(πρεπει να υπαρχει απο τα 70ς ή και πιο πριν),που σιγα-σιγα εχασε την δυναμικη του για να γινει τσιγαρο δισευρετο με παρουσια σε λιγα σημεια λιανικης πωλησης. Το ξανακαπνισα πριν δυο χρονια επ αφορμης της παρουσιασης και της κουβεντας που εγινε στο blog ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ,το ξανακαπνιζω και τωρα που γραφω μετα απο προτροπη διαδυκτιακου φιλου.
 Το εντυπωσιακο ειναι η τιμη του,μολις 2,40,τσαμπα πραγμα δηλαδη εν σχεση με τα υψη που εχουν φτασει τα τσιγαρα. Χαρμανι American Blend και γευση σχετικα ήπια και ουδετερη χωρις το καψιμο των φθηνων τσιγαρων,κανει ενα αξιοπρεπες καπνισμα. Μαλλον μου αρεσε περισσοτερο απο τα αλλα φθηνα της Καρελια,με την εξαιρεση του "Αγρινιου",ενω εν σχεση με τα εισαγωμενα  "χορταρια" ειναι η μερα με την νυχτα.Για να μην παρεξηγηθω μιλαμε για ενα ποιοτικο για τα λεφτα του τσιγαρο. Καλη προταση για ενα Low Budget καπνιστη.
Στο πισω μερος του πακετου διαβαζουμε :Karelia Special is made only from special selected GREEK tobaccos.Δεν ξερω αν εμεινε η επιγραφη απο το παρελθον και για καποιο λογο δεν την αλλαξαν,παντως απο οσο γνωριζω η Ελλαδα δεν παραγει πλεον τις ποικιλιες καπνων που μπορουν να φτιαξουν ενα Αmerican Blend

Βαθμολογια : 6 στα 10