ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

MERIT

Ενα ιστορικο τσιγαρο της Philip Morris, απο τα πρωτα ελαφρια που κατασκευαστηκαν ποτε,ειναι και το MERIT.Η ιστορια του ξεκιναει διεθνως απο την δεκαετια του 70,ενω στην χωρα μας υπαρχει εδω και δεκαετιες χωρις να σημειωσει ποτε την οποιαδηποτε επιτυχια. Πιθανολογω πως ειναι το σημα με της χαμηλοτερες πωλησεις για την Philip Morris και ειναι απορια μου πως συνεχιζεται η κυκλοφορια του, την ωρα που εχει διακοπει αλλων τσιγαρων που ειχαν καποιο κοινο,σαν το Saga και το Σαντε μαλακο.Ισως να πηγαινει καλυτερα στα τουριστικα σημεια.
   Το MERIT, στο 95% των μαγαζιων δεν υπαρχει, στα υπολοιπα θα βρειτε συνηθως πακετα ξεχασμενα εδω και χρονια. Η μονη περιπτωση για να το καπνισει κανεις,ειναι απο μαγαζι που τα φερνει για καποιον αλλο. Ως τσιγαρο πάντως ειναι αδικημενο, αφου η ποιοτητα του ειναι αρκετα καλη. Πλουσια ευχαριστη γευση για τις τιμες του(7 πισσα και 0,5 νικοτινη),καλη καυση,με δυο κουβεντες θα το χαρακτηριζα ενα αναβαθμισμενο Marlboro Lights.
 Χωρις περισσοτερα σχολια, ενα 6,5 στα 10.

Υ.Γ. Διασημη καπνιστρια του Merit,ειναι η Ελληνοαμερικανιδα ηθοποιος Jenifer Aniston.

25 σχόλια:

  1. ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ Ο.ΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ(Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΕΥΤΕΛΗ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙΑ,ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΑ).ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΙΔΕΣ,ΠΕΤΡΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ MERIT;
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ,ΤΟ ΕΜΑΘΑ ,ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ,ΧΑΡΙΣ ΕΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ,ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ,ΠΡΙΝ ΚΑΜΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ MERIT ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟ ΞΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ(ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠOΛY KAΛΑ!ΤΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΡΚΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑRLBORO.ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΧΩ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΠΑΚΕΤΑ MERIT.MOIAZOYN ME TA ΜΑRLBORO LIGHTS ΟΝΤΩΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ "ΠΙΠΕΡΑΔΑ" ΣΤΟ ΛΑΡΥΓΓΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ MARLBORO LIGHTS.ΓΙΑ LIGHT ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΡΕΣΚΑ ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιστορια μου με τα ΜERIT ειναι αναλογη.Με ειχε κερασει ενα τσιγαρο μια ελληνοαμερικανιδα συγγενης μου(πρεπει να ειναι αρκετα δημοφιλη στην Αμερικη,στους καπνιστες ανω των 45) την δεκαετια του 90, μετα τα πετυχα σε ενα νησι που ειχα παει διακοπες σε μαγαζι που εφερνε αποκλειστηκα "τουριστικα" τσιγαρα.Απο τοτε ετυχε να τα αγορασω αλλες 4-5 φορες Μεριτ,της δυο τα πεταξα γιατι ειχαν μεινει αιωνες στα ραφια και δυσκολα καπνιζονταν, τις υπολοιπες τα απολαυσα. Τα ξανακαπνισα προσφατα σε ταξιδι στην επαρχια,οταν ειδα καποιο ντοπιο να τα καπνιζει και του ζητησα να μου υποδειξει το μερος που τα αγοραζει, κατα συμπτωση ο ανθρωπος αυτος ήταν επισης ελληνοαμερικανος.
    Οντως διαφημιση ΜΕRIT δεν εχω δει ποτε. Λογικα το παραγουν σχεδον αποκλειστηκα για τουριστες ή ελληνοαμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τους προηγουμενους. Το Merit ειναι ενα πολυ καλο light τσιγαρο. Πιστευω οτι ο λογος που δεν το πλασαρουν στην Ελλαδα, ειναι γιατι ειναι πολυ πετυχημενο το Marlboro Light. Υπολογιζουν μαλλον οτι το Merit θα κερδισει καπνιστες του Μarlboro light. Αυτο μαλλον δεν τους συμφερει γιατι το Malrboro κατασκευαζεται στην Ελλαδα αν δεν κανω λαθος, οποτε το περιθωριο κερδους ειναι μεγαλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακράν το καλύτερο lights τσιγάροπου έχω δοκιμάσει. Βέβαια χωρίς καθόλου ή με παρα πολύ λίγα ανατολίτικα. Προσφέρεται για μόνιμο κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο περιπτερο davidoff στην Αριστοτελους θα βρω φρεσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εχω ιδεα. Τελευταια φορα που αγορασα και ηταν και φρεσκα ηταν στην Χαλκιδικη. Αν βρεις πάντως ενημερωσε.
    Φιλε Περιπλανωμενε σε ενα τσιγαρο με τοσα προσθετα σαν το Μεριτ,που να εντοπισεις ποικιλιες καπνων; Η γνωμη μου ειναι πως το Μεριτ ειναι ενα σχεδον χημικο τσιγαρο που ομως πετυχε. Εκ πειρας παντως,πιστευω πως εχει αρκετα Burley αφου η γευση ειναι γεματη για Lights τσιγαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕ ΤΙΜΗ 3,30 ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΟ ΗΤΑΝ,ΠΑΝΤΩΣ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ
    ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα βρήκα (και φρέσκα μάλιστα) σε περίπτερο εδώ στο Ηράκλειο, στην τιμή των 3,80. Δεν έχω σκεφτεί να τα αγοράσω ακόμα, πάντως διαβάζοντας την κριτική σου δεν πιστεύω να έκλαιγα τα λεφτά μου για 2 πακέτα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρε ενα πακετο και αμα σου αρεσει το ξαναπερνεις. Γενικα ειναι καλο τσιγαρο για Lights.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καπνοπωλειο στο Καρφουρ Ανατολικης Θεσσαλονικης εχει Μεριτ, καινουργια παρτιδα(3,90),οπως και ολα τα αλλα σπανια τσιγαρα, για οσους ενδιαφερονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανάμεσα στο Silk cut kai στο Merit, εσύ Πέτρο ποιο θα πρότεινες;Το Silk cut έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://morningcigarette.com/index.php?page=1&id=91&ds=602&Ingredients%20in%20Cigarettes%20-%20Merit.

    Ρίξτε μια ματιά στο λινκ παραπάνω. Αναφέρει τα πρόσθετα στο καπνό του Μέριτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ , ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ Η ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ ΑΜΜΩΝΙΑ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΕΛΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΟΡΤΑΣΕΙ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΟΒΑΡΑ ΜΕΝ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΕ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑΝ , ΞΕΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Κρητικε νομιζω πως το Σιλκ Κατ ειναι ποιο ωραιο τσιγαρακι,ποιο γλυκοποιοτο αν και καθαρο απο προσθετα.
    Φιλε Λαμπρο το Λινκ που εβαλες αφορα την Φιλιπ Μορρις ΗΠΑ, το τι βαζει η φιλιπ Μορρις Ιντερνασιοναλ ανα χωρα και ανα μαρκα,το δημοσιευει εδω http://www.pmi.com/eng/our_products/ingredients/pages/ingredients.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι 19 ετών,2 χρόνια καπνιστής,έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις μάρκες τσιγάρων και καπνόυ που υπάρχουν στην Ελλάδα και δυστυχώς με καμία δεν είχα μείνει αρκετά ικανοποιημένος με αποτέλασμα να μήν έχω σταθερή μάρκα.Στις φετινές μου διακοπές βρέθηκα σε τουριστικό μέρος της Χαλκιδικής,τότε θυμήθηκα την αναφορά του blog στα merit.Έψαξα σε όλα τα σημεία πώλησης αλλά άλλοι μου είπαν πως σταμάτησε η κυκλοφορία του και άλλοι πως απλά δε το φέρνουν.Μπερδεύτηκα τελείως ώσπου μια μέρα βρήκα merit στο καπνοπωλείο του mediterranean έξω από τη Θεσ/νικη.Αγόρασα 2 πακέτα και πραγματικά πρώτη φορά ένιωσα πως κάπνιζα ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!Αυτό που πρόσεξα ήταν πως το design των πακέτων άλλαξε ελαφρά.Δυστυχώς επέστρεψα Ξάνθη χωρίς να μου δωθεί η ευκαιρία να αγοράσω κι άλλα πακέτα.Εδω όσο κι αν το έψαξα δε το βρήκα και αρκέστηκα στον Άσσο κασετίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορείς βέβαια απλώς να τα παραγγέλνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά, θέλω τη βοήθειά σας.
    Πήγα σε συνοικιακόν τσιγαροπωλείον και παράγγειλα μία κούτα Merit.
    Η παραγγελία δόθηκε στον προμηθευτή και περίμενα την επόμενη ημέρα να έρθει η κούτα.
    Όμως ο προμηθευτής είπε ότι υπάρχει έλλειψη σε Merit. Δύο άλλοι προμηθευτές είπαν ότι καταργήθηκε το εν λόγω σιγαρέτο!

    Ποιος γνωρίζει 100% αν βγαίνει ακόμα;

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επισήμως πλέον κατόπιν επικοινωνίας με το εργοστάσιο, η εισαγωγή του Merit σταμάτησε. Άρα αιωνία του η μνήμη για την Ελληνική αγορά.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω ένα πακέτο ΜΕΡΙΤ με τιμή 4,10€, ίσως το τελευταίο πακέτο στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατα πασα πιθανότητα. Πήρα και γω 3 πακέτα σήμερα, δεν με εντυπωσίασε το τσιγαρο. Απο αυτήν την κατηγορία προτιμώ ενα Davidoff Gold ή ενα Silk Cut μώβ

      Διαγραφή
    2. Μου δίνετε μια έμπνευση: http://syllogi-apo-paketa-tsigaron.blogspot.gr/2013/07/merit.html

      Διαγραφή
    3. Οποιος θελει να βρεί ΜΕΡΙΤ σήμερα, εκτος απο τυχερός, πρεπει να ψάξει σε τουριστικά και κεντρικα σημεία.

      Διαγραφή
  20. Σ' ένα βενζινάδικο είδα ένα πακέτο Μέριτ, και λέω, δεν το παίρνω, έτσι ως αξιοπερίεργο; Μετά ήρθα εδώ στη σελίδα για να δω πότε βγήκε η είδηση της κατάργησής του, και βλέπω:

    > > Ανώνυμος 14 Μαΐου 2013 - 11:58 μ.μ.
    Επισήμως πλέον κατόπιν επικοινωνίας με το εργοστάσιο, η εισαγωγή του Merit σταμάτησε.

    Άρα το πακέτο που βρήκα είναι μίνιμουμ τεσσεράμισι ετών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το πηρες τελικα?Αν το πηρες φιλε εισαι θεος ηταν και γαμω τα τσιγαρα.Μου ειχε δωσει παλια ενας συγγενης μου απο Αμερικη δυο πακετα μαλακα Merit αφου τα καπνισα τα αναζητησα μετα και με δυσκολια τα βρηκα σ ενα περιπτερο δεν ειχαν φυσικα καμια σχεση με τα Αμερικανικα μετα απο αρκετο καιρο ξαναπηγα στο ιδιο μαγαζι και ο περιπτερας μου ειπε οτι σταματησε να τα φερνει γιατι δεν τα επαιρνε κανενας ολα αυτα πριν απο 12 13 χρονια.Νομιζω παντως οτι ηταν καλο τσιγαρο το Merit αρκετα ποιοτηκο ισως καλυτερο απο Marlboro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή