ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα πακέτα τσιγάρων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά ακόμη δεν έχουν αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά, δεν αναγράφουν πια τις περιεκτικότητες σε πίσσα και νικοτίνη. Το ιστολόγιο καλεί τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν για τις περιεκτικότητες όποιας μάρκας γνωρίζουν, με σχόλιο στην οικεία ανάρτηση. Η σημαντική αυτή πληροφορία θα ενσωματωθεί στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Ευχαριστούμε.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Επαναλειτουργια της Κερανης;

 Στο αφιερωμα για την ιστορικη αυτη καπνοβιομηχανια,ενας χρηστης αφησε στα σχολια την πληροφορια πως οι Κινεζοι θα αγορασουν τον Κερανη. Υφισταται κατι τετοιο; Πληροφοριες στο Ιντερνετ δεν κατορθωσα να βρω.Γνωριζει κανεις κατι παραπανω;

17 σχόλια:

  1. Μακάρι να είναι αλήθεια,αν και πιστεύω πως κάποιος φίλος παρεξήγησε.Αν χτυπήσεις στο google "chinese buy keranis" θα σου βγάλει διάφορα αποτελέσματα,αλλά το kerani σημαίνει σε καποια άλλη γλώσσα κάτι άλλο που δεν ξέρω τι σημαίνει,πάντως όχι τη γνωστή ιστορική βιομηχανία!Δεν έχω δει το σχόλιο του φίλου.Πάντως μακάρι!Με ευχαρίστηση θα φούμαρα ένα "Δελφούς" ή έστω ένα χρυσό OSCAR!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. """ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΕΡΑΝΗΣ ΜΕΣΩ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ.ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ."""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως να ξαναγινει πλειστηριασμος για το Κτηριο και τα σηματα του Κερανη,αφου ο προηγουμενος δεν βρει κανεναν επιδοξο αγοραστη.Το ερωτημα ειναι,αν υποθεσουμε πως οντως ισχυει η ιστορια με τους Κινεζους,αν ενδιαφερονται την καπνοβιομηχανια ή απλα για το εργοστασιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς να θέλω να γίνομαι απαισιόδοξος αλλα πιστεύω πως όλα αυτά δεν παύουν να είναι φήμες. Ελπίζω να βγω λάθος στο τέλος και να επαναλειτουργήσει αυτή η θρυλική καπνοβιομηχανία έστω και για κινέζικα συμφέροντα. Αφού κανένας συμπατριώτης μας δεν ενδιαφέρεται στο να την αναλάβει, παρόλο που έχουμε αρκετούς επιχειρηματίες, ας το αναλάβουν οι ξένοι αρκεί να επανακυκλοφορήσουν τέτοια ιστορικά προιόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετρο κυκλοφορουσε παλια ενα τσιγαρο-πουρακι ονοματι castello.Το ειχες δοκιμασει?Εμενα μου αρεσε παρα πολυ.Φοβερη γευση.Ο κερανης το εφτιαχνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΧΟΛ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκινα την κουβεντα και γραψε οτι νομιζεις.Για τον Κερανη επισης υπαρχει αφιερωμα τον Σεπτεμβριο του 2009,ριξε μια ματια και εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SITE ΦΙΛΕ ΠΕΤΡΟ.ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ.ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝ/ΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΚΑΠΝ/ΧΑΝΙΕΣ.Η ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΠΝΟΥ,ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ROTHMANS-BAT,GALLAHER,JTI,JTI INTERNATIONAL,PM ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ Α)ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ Β)ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η GALLAHER KAI H -JTI(TOKYO) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΓΑΡΟΧΑΡΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ-ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΝΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛ.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ.ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΙΟΜ. ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΓΙΑ ΤΑ F.C.V KAI BURLEY ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡ. ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΓΝΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ SPATH.Η ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΕΝΟΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ.ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠ΄ ΤΟΝ PAPASTR.ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΦΘΙΝΟΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΝΗ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.ΠΡΙΝ 3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ,Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΗ 32ΕΚ.ΕΥΡΩ,ΑΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ,Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ FLAT(XAΛΚΙΣ?),ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ,ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ,Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΝΗΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ-ΣΩΤΗΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και θεωρω την καπνοβιομηχανια,κλαδο χωρις μελλον,τελικα υπαρχει ενδεχομενο επαναλειτουργειας της Κερανης; Απο οσο γνωριζω σε λιγο καιρο θα ξαναγινει πλειστηριασμος στα περιουσιακα της εταιρειας.Υπαρχει βουληση να ξαναεπενδυθουν ποσα στην καπνοβιομηχανια;Απο τα τσιγαρα της Κερανης μου αρεσαν ιδιαιτερα, τα Παλλας,Αρωμα σκετο και Οscar International
    Φιλε spathara μου κανει εντυπωση που γραφεις πως η JTI αγοραζει τα καλυτερα καπνα.Αλλη πληροφορηση ειχα,αν ισχυει αυτο πιθανον να κανουν κακο blending. Στην εγχωρια αγορα παντως,οι δυο ποιοτικοτεροι παικτες θεωρω πως ειναι οι Παπαστρατος-Φιλιπ Μορρις και Καρελιας. Ο τελευταιος δε ειναι προτυπο αυτονομης-εθνικης βιομηχανιας και δειχνει τον δρομο που θα επρεπε να ακολουθησει η Κερανης και αυτον που πρεπει να ακολουθησει η ΣΕΚΑΠ. Η εμμονη πάντως στα χαρμανια Virginia,δεν μου αρεσει ιδιαιτερα.Νομιζω πως ενα καλο ανατολικο τσιγαρα απουσιαζει απο την Ελληνικη αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝΑ ΚΑΛΟ SITE ΟΠΟΥ ΜΜΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΠΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ:
    http://pipe-smoke.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ(ΠΕΤΡΟ), ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΠΑΕΙ JTI INTERN. KAI ΑΛΛΟΣ JTI(TOKYO).ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SILK CUT KAI TO MARL.100.
    Η PHILLIP MOR. ΑΓΟPAZEI 15-20EK.ΚΙΛΑ ANATOΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΙΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ 3% ΣΤΟ ΜΑRLB.,ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΤΑΝ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20-25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ?ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ VIRGINIA ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΩΣ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.ΦΙΛΕ MILTIAD. AΣ MHN ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με την τελευταια σου ατακα συμφωνω. Για το 3% στο Marlboro,νομιζω πως ειναι αλλη η αναλογια. Με επιφυλαξη παντα, το Μarlboro εχει πανω απο 10% ανατολικα καπνα,χωρις να ειμαι βεβαιος για την χωρα προελευσης τους. Χοντρικα τα περισσοτερα Αmerican Blend ειναι 70 Virginia 20 Burley 10 oriental. Οσο αφορα την Philip Morris,αποροφα κοντα στο 50% του Ελληνικου καπνου για τις διεθνεις της αναγκες.Απο καπνομαγαζο της Θεσσαλονικης,με το οποιο συνεργαζοτανε πριν λιγα χρονια,ξερω πως αγοραζε οτι καλυτερο κυκλοφορουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ , ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΩΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρά την αξία του ακινήτου της Κεράνης στην οδό Αθηνών 39 που στέγαζε από το 1933 τις εγκαταστάσεις της και το οποίο εντυπωσίαζε λόγω μεγέθους τον επισκέπτη του Πειραιά, από τις 31 Ιουλίου του 2007, εδώ δηλαδή και 4 χρόνια, που έχει μπει λουκέτο, όλοι οι πλειστηριασμοί έχουν αποβεί άγονοι.Τα περιουσιακά στοιχεία της καπνοβιομηχανίας που περιλαμβάνονται στον πλειστηριασμό είναι το εργοστάσιο της εταιρείας στην οδό Αθηνών 39, στον Πειραιά, έκτασης 4.729 τ.μ. και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ. Επίσης εργοστάσιο στη Γλύφα Ευβοίας σε οικόπεδο 123.002 τ.μ. και κτιριακές εγκαταστάσεις 43.640 τ.μ. Σε προηγούμενους πλειστηριασμούς οι τιμές προσφοράς για το εργοστάσιο στον Πειραιά ήταν 12,45 εκατ. ευρώ, ενώ γι' αυτό στην Εύβοια 4,4 εκατ. ευρώ. Στους 145 τελευταίους εργαζόμενους οφείλονται 12εκ. ευρώ για μισθοδοσία και αποζημιώσεις...Όσο για τους Κινέζους, ακούγονται συνέχεια ως από μηχανής θεοί παλιότερα για ανασύσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας, παλιότερα για την Κεράνης, τώρα για τη ΣΕΚΑΠ...Αν ήθελαν να αγοράσουν κάποιον παίκτη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα ήταν μια εδραιωμένη επιχείρηση που θα τους δώσει κύρος και μερίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή